Според ръководството на Асоциацията, икономиката ни ще претърпи огромни загуби, ако се спре търговията с метали.

"Крадецът вика: дръжте крадеца" , заявиха търговците на метали. Кражбите се правят от хора професионалисти, според тях. Лицензираните фирми не търгуват с крадени матариали, категорични са от Асоциацията.


Търговците искат да се въведат глоби до 2 000 лева за крадците на електропроводи и да се засили лицензионния режим за фирмите, които се занимават с такава дейност.

Съоръженията, които могат да бъдат обект на кражби, да се застраховат, предлагат от Асоциацията на търговците на метали в България. Те имат и друго предложение - съоръженията да бъдат охранявани.

Твърденията, че в кражбите участват и наши служители са абсурдни, заявиха от Националната електрическа компания. Много лесно може да се краде и без професионално участие, според тях, тъй като заземяването на проводниците ставало лесно. Съоръженията не могат да бъдат застраховани, заявиха от НЕК, тъй като не е възможно да се охраняват хилядите километри проводници в цялата страна.За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!