Депутатите приеха бюджета за общините и гласуваха близо 30 милиона лева за изграждане на екологични обекти.

Народни представители от различни региони предложиха увеличение на субсидиите за съответните общини. Нито едно от предложенията им не бе прието с мотива, че общата субсидия вече е гласувана и за да се даде на една община,  трябва да се вземе от друга. Народното събрание одобри списъка с екологични обекти, които ще получат целева субсидия. Сред тях са пречиствателни станции,  изграждане на канализация и водоснабдителна мрежа.

Два милиона лева ще бъдат отделени за изграждане на мост над река Марица в Пазарджик. Проблемът е особено актуален, защото единственият  съществуващ мост над реката се тресе и е опасен за преминаване.

Почти три милиона лева ще е държавната субсидия за неправителствени организации, вписани в регистъра като извършващи обществено полезна дейност. Те са общо 22 и сред тях са Българският червен кръст,  Съюзът на инвалидите и Съюзът на народните читалища. 

Бюджетът определи и субсидиите за държавните медии. Българското национално радио ще получи близо 32 милиона лева, а Българската национална телевизия - 41 милиона лева.