Били ли сте на блъдбол ларп турнир? А знаете ли какво е това? Ако отговорите ви са "Не, но искам да разбера” и "Да, аз съм фен!”, заповядайте в съботния ден от 13 ч. в Южния парк.

Накратко – става въпрос за ролева игра на живо, която пресъздава състезание, подобно на американски футбол. В него обаче играчите носят доспехи и въоръжение и съвсем буквално водят битка за топката. За целта те са организирани в отбори с определен фентъзи контекст – например, отборът на орките, които са свирепи и бронирани, отборът на елфите, които са коварни стрелци, отборът на тежко въоръжени и дисциплинирани рицари. Онези отбори, които имат най-добрата стратегия и най-умелите бойци, ще спечелят купата на ролевия турнир и овациите на публиката.

Играта се провежда по стриктни правила относно въоръжението на участниците и неговата безопасност, условията за победа и за "съживяване” на бойното поле. По силата на специални правила играчите могат да подкупят опонент, да го "отровят” или дори да забият кинжал в гърба му, за да пропусне предстоящия мач. Участват рефери, които отсъждат и следят за безопасността, коментатори, както и други допълнителни персонажи, които да направят играта още по-интересна за зрители и участници.

Състезанието ще се проведе в третата му част на поляната пред Лятната естрада.