Възможно ли е човек да пише стихове без да е прочел нито една книга? Ромският рапър Димитър Андонов - Якудзата е убеден, че е открил пътя на ромите към R&B сцената. От години пише в рими, не пропуска кастинги за риалити формати, а от скоро има и видео клип.

29-годишният самоук артист ни посреща в дома на родителите си в квартал "Христо Ботев". С гордост ни показва цялото си творчество, събрано в плик. Готов е и за албум.

Ще остана роза в нощта
Прокле ме любовта
Сред падащи цветя и отровени листа
Оставам към вечността

Стиховете изрече пред камерата ни самият автор - Димитър Андонов – Якудзата. Учил до осми клас. След това продължил сам. В пътя си като уличен поет има едно основно правило - никакви книги.  

„Не знам книгата какво ще помогне на един човек... Съзнанието ти дава мъдрост и духа, това което го имаш вътре, а не някаква книга. В книгата има човешкото, скрита реклама... Книгата е продукт за пари, но повечето хора не могат да осъзнаят това”, казва поетът.

Вдъхновен е, когато е ядосан. А това му се случва често. Причината най-често е етническа .

„Във всеки един българин има нещо като чип. Винаги има дистанция като видят някой ром или циганин. ..Всяко едно стадо си има мърша. Аз не съм Бог да ги оправя двете раси. С моята песен искам да сближа двете раси”, казва Якудзата.

Ромският рапър вижда себе си и като звезда във филм за живота му. С много бойни сцени. В момента голямата му битка е да си върне дъщерята Зоя, която живее с майка си - българка.