През изминалото денонощие на територията на страната са станали 7 тежки пътнотранспортни произшествия с 8 ранени, съобщават от СБА. За района на София са станали 43 леки и 1 тежка катастрофи с един ранен.

Пътищата от републиканската мрежа са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура”. Пътните настилки са сухи, на места мокри и заснежени, а по високите и усойни места частично заледени.

Слаб сняг превалява в района на Габрово, Ямбол, Ловеч, Велико Търново, Плевен, Сливен, София, Враца, Бургас, Смлян, Стара Загора, Лом, Батак, Прохода на Републиката и Петрохан, както и по пътя Кърджали – Ардино.

Пътната настилка на автомагистрала "Тракия” и "Марица” е мокра, а на автомагистрала "Хемус” – суха. Поради мъгла е намалена видимостта до 100 метра в района на прохода Петрохан.
Затворени са проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица и Върбишки, както и Дюлински проход за товарни автомобили.

Въведени са следните ограничения за движение на МПС: товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през проходите Вратник и Троян – Кърнаре, по пътя Батак – Доспат, Доспат – Сърница и Сливен – Ичера.

Забранено е преминаването на товарни автомобили по пътя Смоличане – Пелатиково и Друмево – Радко Димитриево. Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан и по пътя Костенец – Самоков и над 20 тона – през Айтоски проход.