Правителството на България е мишена на организираната престъпност. Това каза във Варна министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, съобщи агенция "Фокус". Той коментира, че по този начин се покриват желанията за дестабилизация и е нормално да се правят атаки към министрите и премиера.

По думите му е нормално от това да се възползва и политическата опозиция, защото по този начин трябва да обясни своето присъствие в парламента. Вътрешният министър каза, че когато се коментира организираната престъпност, трябва да се вземе предвид, че през последните 15 месеца няма струпване на тежки престъпления, а преди това е имало отвличания и убийства.

Министър Цветанов припомни, че във Варна се гледат мерките на задържаните при операция „Килърите”. По думите му разследването върви абсолютно обективно и конструктивно. Цветанов изрази убеденост, че в кратки срокове ще има внасяне на обвинителен акт за обвинение на цяла група за поръчителство и организатори за поръчкови убийства на територията на страната.