На официална церемония днес GLOBUL дари на Центъра за спешна медицинска помощ - София първите четири от общо десет линейки, които компанията ще предостави на различни градове в страната по повод своята десета годишнина.

На събитието присъстваха министър-председателят на Република България - г-н Бойко Борисов, главният изпълнителен директор на GLOBUL г-н Харис Коцибос и д-р Георги Гелев, директор на Бърза помощ-София. По време на церемонията, която се състоя пред сградата на Министерски съвет, г-н Коцибос официално връчи на г-н Борисов ключовете от четирите линейки, предназначени за София.

Десетте автомобила в рамките на дарението са с марка Опел и са оборудвани според европейските изисквания за оказване на спешна медицинска помощ, а също така разполагат с пътна регистрация и застраховка. По първоначални прогнози общата стойност на дарението се равнява на около 800 000 лв., което го превръща в най-голямото единично дарение от фирма след 1989 година.

"Гордеем се, че след десет години на българския пазар, ние сме един от големите инвеститори в икономиката и обществото на страната. Оставайки верни на себе си, решихме да не организираме мащабни празненства по повод десетата си годишнина, а да направим дарение, с което да осигурим на много българи възможност да получат качествена и навременна спешна медицинска помощ.”, каза г-н Коцибос в своята реч по време на официалната церемония.

Останалите шест линейки от дарението за десетата годишнина на GLOBUL ще бъдат предоставени на други градове в страната през следващите две години. Първата от тях ще бъде дарена в Благоевград на специално събитие в началото на 2012 г.