"Misery" е най-новият сингъл на американската банда "Maroon 5". В клиповете на групата сме свикнали да виждаме всякакви неща - от бурна любов до сериозни житейски катаклизми. В клипа към "Misery" обаче на показ е насилието, породено от сексуалната енергия между мъжа и жената. Любопитното е, че тук нежният пол е с изявено агресивно поведение, а мъжът е жертвата. Жестокостите са показани хумористично, но сцените не отстъпват по бруталност на екшън филмите. Някои от тях дори са цензурирани.

Групата няма участие в изготвянето на сценария на клипа, като е оставила всичко в ръцете на режисьора Джоузеф Кан. Главните роли във видеото са поверени на вокалиста на "Maroon 5" Адам Ливайн и настоящето му гадже - руският модел Анна Въялицина.

Музикалните критици определят парчето като типично за американската банда - фънки бийтове се преплитат с текст, описващ поредната провалена връзка на Адам. Някои дори определиха припева на песента като сходен с хита на групата от 2004г. - "This Love". Критиците дори се шегуват, че това е поредното парче от полицейския репертоар на американците.

Misery е в челните позиции на повечето класации. Тя заема 4-то място в U.S. Billboard Hot Adult Top 40 и Корейската музикална класация. В Австралийския Airplay Chart е на седма позиция. Само през първата седмица от пускането си в интернет, сингълът има над 54 хил. изтегляния.

Misery е пилотната песен към третия албум на бандата - "HANDS ALL OVER". Той ще бъде пуснат на пазара на 21 септември, като подробностите около него все още се пазят в тайна.