Обстановката в Либия остава неспокойна след вчерашните демонстрации по време на Деня на гнева. Според различни източници при протестите са загинали между 6 и 15 души. Размириците във втория по големина град Бенгази продължиха до късно през нощта.

Очевидец съобщи пред агенция Франс прес, че в различни части на града са се чували изстрели. Издаваният в Бенгази вестник "Курина" съобщава на интернет страницата си, позовавайки се на очевидци, че демонстранти са запалили полицейски участък в града. Десетки хора са арестувани. Очаква се протестите да бъдат подновени след петъчната молитва.

По време на вчерашния Ден на гнева при сблъсъци със силите за сигурност са загинали най-малко 10 души. Строгият контрол на властите върху телекомуникациите в страната не позволяват да бъде получена достоверна информация за обхвата на протестите. В социалните мрежи в интернет се появиха съобщения, че вчера при протести в множество либийски градове са загинали над 50 души.

По улиците на съседния на Бенгази град Бейда протестиращи са започнали да строят палатков лагер. При протестите вчера, според очевидци са загинали петима демонстранти. Очаква се днес да бъдат погребани жертвите на сблъсъците и в двата града. Погребенията може да се превърнат в катализатор за нови масови протести. Противниците на режима на Кадафи настояват за политически свободи, спазване на човешките права и прекратяване на корупцията.