Полицайката е разследвала кражби на автомобили и работи в отдела на капитана от същото управление, пред чиято къща избухна бомба в нощта срещу четвъртък.

Взривното устройство, вероятно пресовка, е хвърлено между две паркирани коли - едната е на Жени Лазарова, оперативен работник от отдела по кражбите на коли в Шесто районно. Избухва около единайсет и трийсет вечерта. По колата няма тежки поражения и се предполага, че взривът е за сплашване. Експлозив беше заложен и пред къщата на капитан Георги Григоров, който е шеф на Лазарова.

Преди време капитан Григоров е пребит от високопоставен висаджия във фолк-заведението "Ай клуб". Тогава Лазарова и техен колега са присъствали на инцидента и биха могли да свидетелстват. От ВИС предложили на Григоров няколко хиляди долара, за да мълчи, но той отказал да ги вземе. Според едни източници, защото сумата била малка, а според други, защото решил да даде показания срещу високопоставения бияч.

Би Ти Ви научи, че преди да постъпи в полицията, Григоров е участвал в бизнес с производство на тоалетна хартия. Напуска след натиск от същата групировка. Взривът пред къщата му е поставен ден преди гражданско дело, свързано с това.

Публикации в медиите тиражираха, че Григоров кара луксозно "Ауди", но според проверка в Шесто районно, колата е на приятел на бившата му съпруга.