Приходи за милиони очакват управляващите от узаконяването на интернет залаганията. У нас вече ще работят само сайтове за залагания, които са получили лиценз от Държавната комисия по хазарта.

Техните сървъри трябва да бъдат позиционирани в България  или в страна членка от ЕС

Така всяко онлайн залагане ще се отчита при данъчните и държавата ще взима своето. Очакванията са за 50 млн. лева приходи годишно.

„И да не забравяме откъде идват тези прогнози. Главна дирекция за борба с организираната престъпност влезе в над 35 малки зали, които не бяха лицензирани, и само дневният оборот беше 35 хиляди вро”, обясни Диан Червенкондев, депутат от ГЕРБ.

И според този закон, подобно на закона за електорнните съобщения, трябва да спрат досадните смс-и, приканващи ни да участваме в различни игри. Всички това вече попада в графата "непозволена реклама".

От бранша обаче се противят срещу толкова сериозни забрани

„Забраната за предоставяне на каквато и да е информация с каквито и да е средства, би създало възможности за тълкуване на едно такова итнервю да се счита за реклама на хазартната индустрия”, заяви Ангел Ирибозов от Българската игрална асоциация.

Клиентите на мобилните оператори обаче са доволни от забраната. Глобите за непозволените смс-и ще са от 10 до 30 хиляди лева.