Лидерът на пазара на потребителско кредитиране у нас БНП Париба Лични Финанси стартира иновативни за България продукти – специализирани кредити за финансиране на проект, наречени "Кредит План”. С отпусканите заеми ще се финасират различни потребителски проекти като външно и вътрешно реновиране на дома, включително подмяна на обзавеждане и саниране, покупка на автомобил, или закупуването на продукти за свободното време.

В зависимост от проекта, за който клиентът търси финансиране, максималният размер на "Кредит План” може да достигне 50 000 лв., а максималният срок на изплащане – 84 месеца. Годишният лихвен процент на заемите стартира от 6,9%. Само при кредитите за покупка на автомобил се изисква самоучастие от минимум 15%. За останалите кредити за финансиране на проект няма такова изискване към клиента.

Потребителските заеми "Кредит План” са съобразени с проекта на клиента и неговия профил

и са с много изгодни условия като БНП Париба Лични Финанси България е единствената финансова институция, специализирана в кредитиране, която предлага специализиран потребителски кредити за външно и вътрешно реновиране на жилището, включително и саниране и покупка на обзавеждане. Кредитът е в размер 40 000 лв. и е с максимален срок на изплащане 84 месеца.

Те са максимално удобни за клиентите и са изцяло съобразени с техните проекти. Едно от основните предимства при заемите за реновиране на дома е, че не се налага кандидатстването за отделен кредит за саниране, втори за гардероб и трети за печка, например, а целият ремонт може да се финансира само с един "Кредит План”.

Заемите са достъпни както за хора, които са ползвали друг продукт на компанията, така и за нови клиенти

Както всички останали потребителски кредити, отпускани от компанията те са с нулев финансов риск, тъй като са с фиксирани лихви и непроменящи се условия за целия период. В допълнение се предлага и възможност за застраховка на клиента срещу непредвидени обстоятелства като безработица, които могат да му попречат да си изплаща кредита. Освен това, служителите на компанията консултират клиентите за най-подходящите за тях финансови решения както преди усвояването на кредита, така и при реализацията на проекта.

БНП Париба Лични Финаси, България, е лидер в потребителското кредитиране у нас и предлага най-голямото портфолио от специализирани потребителски кредити. Като финансова институция, специализирана в предлагането на потребителски кредити, компанията определя условията по кредита на всеки клиент в зависимост от неговия профил. Най-важна е оценката на финансовата стабилност на клиента, която се определя от размера на дохода, продължителността на трудовия стаж на едно работното място, движима и недвижима собственост, семейно положение и др. Отчитат се и задлъжнялостта на клиента и досегашното му поведение на платец.

Процесът на формиране на профил на клиента се извършва автоматично

от системата за оценяване на компанията и така се избягва субективният елемент при вземане на крайното решение. Това е и част от целенасочената политика на отговорно кредитиране, която БНП Париба Лични Финанси прилага успешно още от създаването на компанията през 1953 г.

Във връзка със стартирането на новите продукти "Кредит План” изпълнителният директор на БНП Париба Лични Финанси, България - Луик Льо Пишу, каза: "В рамките на новата маркетингова стратегия на компанията финансираме по-големи суми при по-изгодни условия. С предлагането на кредити за финансиране на конкретни проекти, нашата компания предлага на българите алтернативни и иновативни продукти за финансиране на средносрочни проекти, каквито в момента не се предлагат на клиентите. Така стимулираме и потреблението в страната, което е един от основните двигатели за възстановяване на икономиката”, категоричен е той.

За БНП Париба Лични Финанси, България

Специализираната финансова институция БНП Париба Лични Финанси е безспорен лидер на пазара на потребителско кредитиране в България. Компанията има над 922 000 клиенти и е отпуснала кредити в размер над 1,2 миларда лева. Разполага с най-голямата дистрибуционна мрежа в страната като предлага услугите си в над 3 600 обекта в това число и собствена клонова мрежа от над 110 офиса в цялата страна. БНП Париба Лични Финанси, България има екип от над 1 300 служители и повече от 1 500 сътрудници и представители на компанията. Тя предлага най-голямото портфолио от специализирани потребителски кредити в страната с максимален размер 50 000 лв., а финансовите продукти JetCredit, JetCash, кредит “План” и програма “Привилегия” са част от него. Компанията е изградила стабилни партньорски отношения с над 2 600 фирми и подпомага растежа на техния бизнес. БНП Париба Лични Финанси е част от BNP Paribas Group, която беше обявена за "Глобална банка на годината 2008” от сп. "Banker".

За BNP Paribas Personal Finance

BNP Paribas Personal Finance e част от BNP Paribas Group. Компанията е специализрана в потребителското и ипотечното кредитиране. С 29 000 служетели в повече от 30 държави на 4 континента BNP Paribas Personal Finance е първата компания, която предлага широк спектър от кредити.

За повече информация посетете сайта на БНП Париба.