Казват, че човек стига там, докъдето стигат мечтите му. Това важи и за 21-годишния Феим. Решил, че иска да следва право. И го приемат с отличие. Сега е тук - в благоевградския университет.

„Казвам се Феим Ибрям Феим. Моят проблем съществува още от бебе, от кувьоза. Пускат повече кислород и ме ослепяват. И оттогава нататък съм така. Но никога не ми е пречило да бъда жизнен и никога не съм се предал”, разказва младежът.

Той е категоричен: „Ако искаш - постигаш. Ако не искаш - лежиш си вкъщи, разчитайки на една пенсия, която след три години спира, защото ТЕЛК-ът ти е изтекъл”.

Пенсията му е 200 лева. С нея покрива всичките си разходи - у дома и в университета. Успял е да си купи и диктофон за лекциите.

Намира много приятели сред колегите си. Когато те разбрали, че операция в Италия може да подобри зрението му, решили да съберат пари с... Дядо Коледа, който изнася представление срещу пари.

„Нали често питат кой е Господ - ето това е Господ - доброто. Да можеш да подадеш ръка - днес ще съм Дядо Коледа, утре, ако трябва, Великденски заек ще стана”, зарича се колегата на Феим Христо Бардуков.

За Феим доброто не се изразява в това някой да даде нещо на някого, а в приятелите.