Петър Стойчев: Антъни е бъдещето на 200 метра бътерфлай (ВИДЕО)
Цял свят говори за таланта му, възхитен е носителят на 11 Световни купи в маратона
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0

Когато говорим за дълголетие, брой постижения и спортна доминация в плуването, Петър Стойчев е недостижима величина. Най-успешният български плувец в открити води не може да скрие гордостта си от подвига, който Антъни Иванов сътвори на първенството на планетата за юноши в Индианаполис.

"Исторически момент за българското плуване. Антъни е невероятен, а днес цял свят говори за таланта му. Убеден съм, че той е бъдещето на неговата дисциплина 200 метра бътерфлай. Та той вече е едно от най-ярките имена в нея", споделя носителят на 11 поредни Световни купи в плувния маратон.

Антъни Иванов с историческо трето място в света при юношите (ВИДЕО)Българският плувец грабна бронза на 200 м бътерфлай

Ден след бронзовия медал на 18-годишния тийнейджър от Велико Търново на световното в САЩ, Петър Стойчев бързо ни върна на земята. Антъни Иванов си пробива място към върха, въпреки от години разрушената система у нас на този изключително популярен, социален и атрактивен спорт.

2111421767.jpg
Снимка: Facebook

"Трябва да приемем, че винаги ще има по-големи и по-добри от нас. Нашите постижения са за това, да бъдат подобрявани. Но не проумеем ли, че само обединени, само с общи усилия и с единомислие можем да върнем плуването там, където му е мястото, то не ни очаква нищо добро", коментира единствения българин, приет в Залата на славата на световното плуване.

Антъни, който е черешката на тортата в момента, нямаше къде да тренира в София само до преди броени седмици, защото всички басейни в столицата, бяха в лятна профилактика", откровен е Стойчев - световен шампион на 25 км от Шанхай 2011 и световен рекордьор по най-бързо преплуване на Ламанша.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре