Прочутият кинорежисьор Стивън Спилбърг, който неотдавна завърши историческия филм "Линкълн", сега работи над минисериал за живота на френския император Наполеон Бонапарт. Сценарият е на прочутия режисьор и сценарист Стенли Кубрик, съобщи Холивуд рипортър, като се позована интервю на Спилбърг за френския телевизионен канал Canal+.

Кубрик е написал филмовия сценарий за Наполеон Бонапарт през далечната 1961 г. Лентата е трябвало да бъде заснета през 70-те години на миналия век, но така и не стига до осъществяването на проекта, по който Кубрик работи години наред, изучавайки живота на френския император. Снимките трябвало да се състоят във Франция, Великобритания и Румъния. Проектът обаче се оказал прекалено скъп и така и не бил реализиран.

"Сега ние заедно с неговото семейство работим над проекта" – е разказал Спилбърг, който обаче ще заснеме минисериал, а не един филм. Името на сериала и датата, от която ще започне излъчването му, не се съобщават.

Стенли Кубрик е американски режисьор, сценарист, продуцент и фотограф, живял през голяма част от кариерата си във Великобритания. Смятан за един от най-добрите кинорежисьори през втората половина на 20 век. Сред известните му филми са "2001: Космическа одисея", "Портокал с часовников механизъм", "Сиянието". Кубрик умира през 1999 г. на 70-годишна възраст. А неговият "Наполеон" остава най-великият нереализиран досега филм.