Следващата част от киносагата за Джеймс Бонд ще обединява едновременно два филма за агент 007. По този начин за пръв път в поредицата филми за Джеймс Бонд сюжетът на поредната част ще бъде развит в рамките на повече от един филм.

Според информация на изданието идеята е била предложена на продуцентите на киносагата Барбара Броколи и Майкъл Уилсън от сценариста Джон Логан, работил върху "007 координати: Скайфол".

Хрумката може да се окаже много успешна. Първо, това ще позволи да бъдат заснети едновременно два филма и значително да се намалят средствата. Второ, ако авторите на новата продукция заинтригуват зрителите, това ще гарантира пълни зали след като излезе продължението.

Очаква се 24-ият филм за Джеймс Бонд да се появи по кината през 2014 г. По данни на британски медии Джон Логан вече е започнал работа по сценария. Снимките на поредния филм за Джеймс Бонд ще започнат само след няколко месеца в британската киностудия "Пайнуд студиос", която стои зад предишните филми за свръхсекретния агент. Сюжетът на новата лента се пази в тайна. С него са запознати само продуцентите Майкъл Уилсън и Барбара Броколи, а също актьорът Даниъл Крейг, който се превъплъщава в ролята на агент 007.

Филмът "007 координати: Скайфол", който е по кината от 26 октомври, вече поставя рекорди по приходи от първите прожекции. Британски кинокритици са на мнение, че режисьорът Сам Мендес е успял "да вдъхне нов живот в класическата сага", а също "да заснеме най-добрия филм в цикъла", който е достоен за "Оскар" в няколко категории.