Един от най-популярните поп певци на Великобритания Роби Уилямс обяви европейското си турне, което ще осъществи следващото лято по стадионите на Стария континент.

Това ще е първото самостоятелно турне на изпълнителя за последните шест години. Роби е член и на групата "Тейк дет". Засега са потвърдени 17 дати от гастролите, които ще се проведат в два етапа. През месец юни 2013 година Уилямс ще изнесе пет концерта във Великобритания, включително два на лондонския стадион "Уембли". А от месец юли до месец август ще се представи пред публиката на Германия, Холандия, Австрия, Швеция, Дания, Италия и Чехия. Тримесечният музикален маратон на Роби ще приключи на 20 август в Естония.

По време на турнето, носещо името на последния му албум "Take the Crown" , 38-годишният изпълнител ще представи на феновете записания неотдавна материал, без да забравя и любимите на публиката стари свои хитове. По време на гастролите му из Европа негов подгряващ музикант ще бъде бившият участник в телевизионния песенен конкурс "Х Фактор" Оли Мърс. Онлайн продажбата на билети за европейското турне на Роби Уилямс започва на 29 ноември.