Специално за 50-годишния юбилей на Бондиадата телевизия Sky Movies пуска временната телевизия Sky Movies 007, която 24 часа в денонощието ще излъчва филми за прочутия британски таен агент.

Компанията е купила правата върху всичките 22 серии от култовия кино франчайз, а също така две отделни ленти за приключенията на Джеймс Бонд - "Никога не казвай никога" (1983) и "Казино Роял" (1967). Преди това в течение на 38 години, от 1974 година, правата за излъчването притежаваше телевизионната компания ATV.

Каналът Sky Movies 007 ще излъчва от 5 октомври до 4 ноември. Филмите ще бъдат достъпни и чрез интернет портала на телевизията Sky Anytime+, както и за специалното приложение за смартфони и таблети Sky Go.

Сагата за агента на Нейно Величество започва през 1962 г. и е една от най-продължителните на големия екран. В героя на Ян Флеминг са се превъплътили Шон Конъри, Джордж Лейзънби, Роджър Мур, Тимъти Далтън, Пиърс Броснан и Даниел Крейг. Премиерата на 23-я пореден филм "Skyfall", заснет от режисьора Сам Мендес, ще бъде на 26 октомври във Великобритания.