Нели Фуртадо представи видеото към "Spirit Indestructible" – едноименният нов сингъл от предстоящоя албум на певицата. Парчето цели да вдъхва сили и увереност на феновете на певицата във всички онези моменти, в които се чувстват слаби и несигурни.

"Реших да включа моя приятел Спенсър Уест, който тъкмо завърши своето невероятно катерене до върха на Килиманджаро - така той успя да ангажира вниманието на много хора, които подкрепиха каузата за чиста вода в Африка. Спенсър е истински герой, който всеки ден се изправя пред трудностите и доказва на всички нас, че няма невъзможни неща. Създадох тази песен, за да отдам почит на човешката природа и вярвам, че сме способни да се справим с всичко, което животът ни поднесе. Всички имаме несломим дух! Хората като Спенсър са моят пример за това”, споделя Нели Фуртадо.

"Песента "Spirit Indestructible” е прекрасна и носи изключително силно послание. За мен е истинска чест да участвам във видео към толкова вдъхновяваща песен. Откъсите, които бяха избрани за илюстрация на текста са страхотни и ми навяват силни спомени от преживяното катерене”, споделя Спенсър Уест.