Британската електронна група Massive Attack ще преиздаде дебютния си албум "Blue Lines", съобщиха членовете на групата на страницата си във Фейсбук. Едновременно с това те работят и над нов студиен албум.

Дискът "Blue Lines" е преминал през ремастеринг и е бил ремиксиран от оригиналните записи на групата в Бристол. Новата версия ще бъде пусната по магазините на 19 ноември 2012 г. Тя ще се предлага на CD, DVD, винил и в дигитален формат.

Албумът "Blue Lines" е издаден през април 1991 г. и съдържа хитове като "Safe from Harm", "Unfinished Sympathy" и "Daydreaming". Massive Attack е британско трип-хоп дуо от Бристол. Имат издадени 5 студийни албума и два филмови саундтрака. Музиката име комбинация от джаз, хип хоп, рок и електронна музика.

Техни парчета са използвани от много холивудски филми и сериали като "Матрицата", "Бягство от затвора", "Западното крило", "Д-р Хаус" и други.

Сред най-известните им песни са "Karmacoma", "Unfinished Sympathy" и "Teardrop". Последният албум на Massive Attack е "Heligoland", издаден през 2010 г.