Кънтри певецът Кени Чесни застана начело в класацията Билборд 200 за албуми с новия си диск "Life on a Rock". Това е 7-ият му албум под номер 1 в чарта.

От него са продадени 153 000 копия през първата седмица след появата му пазара, сочат данни на специализираната фирма "Нилсен СаундСкан". В своеобразната класация за най-много албуми на един и същ изпълнител, които са оглавявали чарта, Чесни е изпреварен само от Гарт Брукс.

Албумът на Майкъл Бубле "To Be Loved", който оглавяваше класацията миналата седмица, сега слезе на втора позиция, докато"The 20/20 Experience" на Джъстин Тимбърлейк остана на трета позиция за четвърта поредна седмица.

Само още един албум дебютира в челната десетка тази седмица - "Trouble" на "Ранди Роджърс бенд" е под номер 9 в чарта. Дуото от Сиатъл Макълмор и Райън Луис за втора поредна седмица е начело в класацията на Билборд за дигитални песни с "Can't Hold Us". Тази класация се извършва въз основа на свалянията на песни от интернет.

Дебютният албум на дуото "The Heist" пък се върна в челната десетка на Билборд 200, след като се изкачи от 11-а на 5-а позиция.

Междувременно стана ясно, че Мадона ще бъде почетена на церемонията за музикалните награди на Билборд по-късно този месец за турнето си MDNA, което е най-доходоносното през 2012 г.

Певицата ще получи награда за най-добър концертиращ изпълнител на церемонията в Ем Джи Ем Гранд Гардън Арина в Лас Вегас на 19 май за турнето си, събрало над 305 милиона долара приходи от 88 концерта и привлякло 2,2 милиона зрители. Мадона е също рекордьорка по най-много сингли в челната десетка на чарта - 38.