Един от най-известните имитатори на Рей Чарлс – Дийн Боуман, идва у нас за специален трибют концерт, посветен на легендарния изпълнител на 14 март в столичния Sofia Live Club. Заедно с Боуман на сцената в клуба ще се качат родните музиканти от Blue Brothers.

"Музиката на Рей винаги е била важна за мен. Израснах с "Hit The Road Jack". Част от музиката му е толкова класическа, че когато обикалях с Джон Скофийлд, през 2006 г., беше задължително да изпълним три песни всяка вечер: "I Don't Need No Doctor", "What I Say" и, разбира се, "Georgia On My Mind”, споделя Боуман.

Кариерата на Боуман започва през 1989г. Критиката го определя като "вокален менталист” и "джаз певец с душа на рокаджия” покрай работата му с Дон Байрон. Творческото му развитие е повлияно от традиционните спиричуъли и госпел музиката.

BLUE BROTHERS е създадена от Цветан Момчилов (пиано) и Калин Момчилов (китара). За концерта в Sofia Live Club към двамата ще се присъединят бяха Роел Холандер (саксофон и ударни), Иво Николов (контрабас) и Димитър Семов (барабани).

Най-доброто от творчеството на Рей Чарлс ще може чуем този четвъртък – 14 март, след 21.00 часа в Sofia Live Club.

Билети за събитието се продават в мрежата на Eventim на цена от 10 лева на предварителна продажба. На място пропуските ще струват 15 лева.