Рокаджиите ветерани от хеви метъл групата "Блек Сабат" оглавиха за пръв път американската класация за албуми Билборд 200 повече от 4 десетилетия след появата на първия им албум на американския пазар.

От 19-ия студиен албум "13" на "Блек Сабат" са продадени 155 000 копия през първата седмица след пускането му в продажба в САЩ, сочат данни на "Нилсен СаундСкан".

Групата "Блек Сабат" пусна дебютния си диск, който носи нейното име, в САЩ през 1970 г., но досега не бе оглавявала Билборд 200. Новината е изумителна, сподели китаристът Тони Айоми, който е сред участниците в оригиналния състав на бандата.

Оглавяването на американкския чарт е поредното важно събитие в историята на групата "Блек Сабат", допълни нейният вокалист Ози Озбърн.

Френското дуо за електронна музика "Дафт пънк" за втора поредна седмица е на втора позиция с диска си "Random Access Memories", от който са продадени 543 000 копия след появата му на американския пазар на 18 май. "The 20/20 Experience" на Джъстин Тимбърлейк се възползва от промоционалните продажби за Деня на бащата в САЩ и се изкачи от 9-о на 3-о място.

Четвърта позиция зае момчешката банда "Биг тайм ръш" с диска си "24/Seven". Дуото за кънтри музика "Флорида Джорджия лайн" също се възплозва от промоционалните продажби за Деня на бащата и албумът му "Here's to the Good Times" влезе в челната десятка, заемайки 5-о място. "13" на "Блек Сабат" е сред 5-те нови албума, дебютирали в челната десятка тази седмица.