От септември феновете на Серж Генсбур ще имат възможност да посетят бившия му парижки дом на улица "Верньой", чиято фасада дълго време бе покрита с графити в негова чест и в момента се реновира.

Френският композитор, певец и актьор живя в този дом от 1969 г. до смъртта си през 1991 г.

Жан-Пиер Приул, който е приятел на семейство Генсбур и координира реновационните работи, ще бъде ексурзовод при тези посещения. Той поясни, че е имал шанса да познава Серж и може да разкаже много неща за срещите си с него. Всичко е съхранено там, където бе навремето, увери Приул.

Дъщерята на Серж и на актрисата Джейн Бъркин - Шарлот Генсбур, която е сегашна собственичка на дома, се опита през 2011 г. да го превърне в музей, но проектът изискваше прекалено много реставрационни работи. Жилището е тясно и онези, които искат да го посетят, ще могат да го направят в групи по трима след предварителни резервации в интернет, отбеляза Приул.

Сега фасадата на дома е на път да бъде пребоядисана в бяло. Приживе Серж Генсбур харесваше посланията и рисунките, които красяха фасадата на дома му, и бе благодарен на феновете за тях.