Партия „Синьо единство” на Надежда Нейнски изтегли документите си от ЦИК за участие в изборите, тъй като „депутатските места никога не са били самоцел за нея”, съобщиха от най-новата политическа формация, регистрирана миналата седмица.

„Вярвахме, че подписаната Единна платформа между ДСБ и „Единство” е началото на общ път, който двете формации ще извървят към единната партия след изборите. Оказа се обаче, че протегнатата ръка за единство е само от наша страна. ДСБ избра да остане при разделението и изостави каузата за единната партия”, се посочва още в съобщението.

Утре „Синьо единство” ще даде пресконференция по казуса. По-рано днес ДСБ и Български демократически форум се регистрираха заедно за участие в коалиция на изборите. Шефът на предизборния щаб на тъмносините Веселин Методиев обясни отсъствието на партията на Надежда Нейнски с технически проблем.

Междувременно коалиция СДС, съставена от СДС, Обединени земеделци, Радикалдемократическа партия в България, Българска социалдемократическа партия и Движение Гергьовден, изрази ш писмо до медиите своята загриженост от повсеместното разпадане на политическите проекти в дясното пространство.

„Притеснени сме от процесите в дясно. Десният избирател няма кого да припознае като свое представителство и заявка за защита на интересите му. Това се провали при Кунева, която претендираше да е дясна, при Костов, който се опитваше да събере остатъците от синята аристокрация на прехода, при Яне Янев“, глаис мнението на Емил Кабаиванов, председател на СДС.

„Маските на псевдообединителите в десницата започват да падат. Съюзът на Демократичните сили се превръща в единствената алтернатива за избирателите на десницата на фона на разпадащите се проекти, които претендират за вота на демократите. Ние сме разумният избор за хората, които искат да няма задкулисни игри и манипулации,“ коментира Петя Ставрева, председател на Обединени земеделци.

От СДС призовават всички избиратели и симпатизанти на разпадащите се политически структури в дясното на предстоящите избори да подкрепят „силния десен отбор”.

  • КС ще гледа по същество искането на ГЕРБ за касиране на вота
  • ВКС отклони 2 искания за касиране на изборите
  • Контролираният вот на предсрочните избори е 18.68%
  • Парламентът е парализиран и няма да произведе никакви закони
  • ГЕРБ внесе искането си за касиране на изборите
  • 80 000 бюлетини от вота са недействителни
  • Избирателни списъци открити в дома на председател на изборна секция
  • Печатите за секционните комисии - с 2500 повече от самите комисии
  • Политическите разпри в новия парламент започнаха
  • БСП предлага Михаил Миков за председател на НС