Лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев се срещна с младите социалисти в местната власт и областните координатори на Младежкото обединение на партията, за да ги активизира с оглед на предстоящия референдум за ядрената енергетика през януари.

„Дайте да натрием носа на ГЕРБ и като хора, и като граждани и да покажем, че има смисъл от пряка демокрация!”, призова Станишев. По думите му ГЕРБ са се присламчили към допитването, „защото знаят, че повечето хора ще кажат „да” на атомната енергетика и на АЕЦ ‘Белене’.”

„Референдумът е против решението да се спре „Белене”. Агитирайте хората да излязат и да гласуват,” обърна се той към младите партийни функционери.

Иначе бившият премиер обеща за следващия мандат водещ приоритет за БСП да бъде политиката за младите хора.

„Тя за мен има три стълба – достъпно и качествено образование, заетост, за да може младите хора да се реализират в България и политика за подкрепа на майчинството и децата,” заяви Станишев. Авторът на „Защото сме социалисти” припомни, че в алтернативния бюджет, предложен от депутатите от Коалиция за България, е заложено увеличение на обезщетенията за отглеждане на дете до двегодишна възраст на 310 лева и отпадане на подоходния критерии за детските надбавки.