Упражненията на тема „ДПС” от страна на най-вече на Патриотичния фронт сплотява електората на движението и това в крайна сметка ще доведе до по-добър негов резултат на местните избори. Това каза в студиото на „Лице в лице” лидерът на „Атака” Волен Сидеров, който до неотдавна един от най-активните говорители срещу партията на Лютви Местан.

По думите му ПФ са „новобранци в полтииката” и за това атакуват ДПС. Той припомни, че преди изборите през 1991 г. е имало дебат дали движението да бъде допуснато, като тогава това станало под натиска на посолствата на САЩ и Великобритания. Поради тази причина Сидеров поиска недоволните от ДПС да протестират именно там.

Той атакува хората на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, като посочи, че за 4 месеца на власт новините на турски език по БНТ не са свалени от ефир, а ДПС има всички изгледи да участва и в следващия парламент. По думите му „евроатлантическите ни приятели” няма да позволят сериозни действия срещу партията.

Волен Сидеров беше категоричен, че никой не преследва българските мюсюлмани, а Лютви Местан пресилва нещата, за да каже на ГЕРБ „не ни притискайте” чрез коалиционните партньори, защото ДПС може да оттегли подкрепата си за властта. Във връзка с нея, националистът посочи, че гласуванията за пенсионния модел и за дълга са били своеобразен „вот на доверие”, а там Местан е бил плътно зад Борисов.

По повод избора на Румяна Бъчварова за вътрешен министър, Сидеров коментира, че „разбрахме днес от изказванията, че тя е жена” и други положителни качества не са били посочени. Лидерът на „Атака” изказа съмнения, че тя ще извърши „черната работа” и хиляди полицаи ще останат без работа.

По думите му рокадите в сектор „Сигурност” са дошли след идването на шефа на ФБР у нас, като така и не е станало ясно какви точно са били прегрешенията на Светлозар Лазаров и Владимир Писанчев, които са били в МВР и ДАНС и по времето на първия мандат на Бойко Борисов.

Волен Сидеров за пореден път заяви, че България се превръща във фронтова, няма контрол върху оръжията в американските бази у нас, а санкциите срещу Русия вредят на страната ни.

„Аз съм говорител на българския здрав разум и на националния интерес”, категоричен бе Волен Сидеров.