С кампания на „два крака” и посланието „Имаме воля” ГЕРБ тръгна към парламентарните избори. Бойко Борисов и Цветан Цветанов ще оглавят по две листи. Бившият вътрешен министър очаквано ще бъде и председател на Националния предизборен щаб на партията.

„Когато тази воля я има, гласът на обществото се чува. С това послание искаме да кажем, че знаем какво трябва да се направи и имаме воля да го постигнем”, каза на пресконференция Елен Герджиков. Той уточни, че „двата крака” на кампанията са кандидатите, доказали по региони професионализъм и морал, и политическата програма с конкретни идеи за развитието на България.

Освен на два крака, кампанията щяла да бъде близо до хората, обърната към тях, а не към опонентите с позитивен характер. Герджиков заяви, че общото желание е „лошият сценарий за България, който беше написан в началото на прехода, да бъде скъсан, да бъде подменен с добър сценарий”,

В размислите кои да са водачите в листите на ГЕРБ влизали и имената на бившите министри Делян Добрев, Ивайло Московски, Лиляна Павлова, Томислав Дончев, Владислав Горанов, както и на Елен Герджиков.

„Няма да направя отстъпление от района, в който съм избран мажоритарно и е почти сигурно, че ще съм водач на листата във Велико Търново”, каза още Цветанов.

Със заявена воля, която вероятно честно ще присъства в предизборните изказвания на ГЕРБ, той обяви, че в основната си част управлението на „градилите България” няма грешки и посочи като добри примери борбата с тежката организирана престъпност, финансова стабилност. „Ние много ясно сме направили анализ на допуснатите грешки и имаме воля да си ги признаем. Има какво да бъде направено, има допусната грешка, но имаме воля да го поправим”, добави председателят на предизборния щаб.

В коментар за бившия си колега Мирослав Найденов, станал клиент на държавното обвинение във вторник, Цветанов обяви, че той е в „ръцете на прокуратурата, за да изчисти името си, и ако е направил грешка - да понесе отговорността си”. Бившият вътрешен министър все пак допусна хипотезата назначението на Найденов да е кадрова грешка.

„Само заради кризата” партията обеща да предложи еднократна лихвена амнистия за задължения към държавата за минал период, формирани до края на 2012 година, с цел да се подпомогнат малките и средните предприятия.

  • КС ще гледа по същество искането на ГЕРБ за касиране на вота
  • ВКС отклони 2 искания за касиране на изборите
  • Контролираният вот на предсрочните избори е 18.68%
  • Парламентът е парализиран и няма да произведе никакви закони
  • ГЕРБ внесе искането си за касиране на изборите
  • 80 000 бюлетини от вота са недействителни
  • Избирателни списъци открити в дома на председател на изборна секция
  • Печатите за секционните комисии - с 2500 повече от самите комисии
  • Политическите разпри в новия парламент започнаха
  • БСП предлага Михаил Миков за председател на НС