Негласуващите българи дават властта в ръцете на правителства, които след това не харесват. Това заяви бившият министър на културата и депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов в студиото на „Лице в лице”. „Ако така продължават още малко да не гласуват, след 2 години БГ ще бъде управлявана от ДПС и циганските махали”, подчерта той.

Рашидов се възмути от това как след цяла година на протести 60 на сто от българите така и не са отишли до урните и подчерта, че „не може само да се констатира”.

Градим България (без философи)

„Две години бяхме свидетели на хора, които са много харесвани в говоренето, а два камъка не са пренесли отляво на дясно. (...) Да, грешки е имало: партийни, управленчески. Ако поуките са извадени, сега е дошло друго време – да построим тази къща с добри строители. Нямаме нужда от добри философи”, подчерта Рашидов.

По думите му България е в тежка енергийна, банкова и духовна криза и е време за правителство, което е загърбило партийните си позиции.

„Българските гласоподаватели дават своя глас и най-естествено е лидерът на най-голямата партия да е премиер”, категоричен беше скулпторът. По думите му целият казус около евентуалния втори премиерски мандат на Бойко Борисов е сравним с това пудел да лае каракачанка.

Рашидов обилно нахвали свършеното по времето на ГЕРБ, каза, че партийният лидер карал министрите си да работят и подчерта, че е оставил Министерството на културата с пари в него, а сега е с 15 млн. лева дефицит.

„Аз 4 години се опитах да служа на моята гилдия. Като ми предложат, ще се замисля”, отговори Рашидов на въпроса дали ще влезе в нов кабинет на ГЕРБ.

КТБ – един съвременен Град на мечтите

Това не е толкова политически, колкото чисто криминален акт с участието на високопоставени политици. Така Вежди Рашидов коментира казуса с Корпоративна търговска банка, в която има блокиран и негов крупен влог.

Той я сравни с пирамидите от 90-те като Града на мечтите и посочи, че седмица преди началото на кризата с трезора на Цветан Василев, вложители с недоказуем произход на средствата са били предупредени да изтеглят парите си.