Приключиха консултациите на президента Росен Плевнелиев с парламентарно представените политически сили.

Днес той се срещна с партия ГЕРБ и след девет дни ще направи обръщение към парламента.

С представителите на парламентарната група на ГЕРБ акцент в разговора са били антикорупционното законодателство, мигрантската криза и реформата в сектор правосъдие и вътрешен ред.

2016 г. беше определена като особено важна по отношение на постигната политическа стабилност, а Плевнелиев получи висока оценка от най-голямата парламентарна сила.

„Даваме висока оценка за президента на страната и съм убеден че той ще отправи съответните послания в пленарната зала само след няколко дни на базата на всички разговори, които са водени“, коментира председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

След срещата от ГЕРБ, изразиха още задоволство и одобрение от това, което е постигнато до момента в сектор здравеопазване.

Цветанов коментира последствията от решението на Конституционния съд за здравната реформа.

По думите му „трябва да се съобразим с това решение“, и да се направят съответните стъпки, които трябва да бъдат реализирани в законодателната област.

Тук искам да отчетем също и това, което се направи в сферата на здравеопазването, защото знаете, че за 2015 г. има повече събрани здравни вноски. Те са в размер на около 85 млн. лв.“.