Правителството трябва да подаде оставка и заради сектор „Отбрана”. Това каза на пресконференция Аню Ангелов – бивш министър на отбраната в кабинета на ГЕРБ.

“Министър Ангел Найденов заяви, че няма пари, но ще има конкурс за изтребители, като така се отваря възможност за руски производители”, посочи Ангелов. Според него не е правилна предвижданата промяна в условията за пенсиониране на военните. Аню Ангелов смята и че чистката в администрацията на МО действа с пълна сила, въпреки че Найденов „декларира, че няма да има лов на вещици, но с действията си прави точно обратното”.

Според бившият министър с идеята за нова дирекция в министерството се слага начало на края на гражданския контрол в армията. Има стремеж администрацията да стане над 1400 души, каквато цифра завари ГЕРБ при идването си на власт, отбеляза Ангелов.

„Нашето мнение има значение и трябва да бъде изслушвано. Много се говори за експертността на този и предишния кабинет. Като се види, че до мен има генерал, адмирал и полковник, тяхното мнение дали тежи или не, от само себе си се разбира”, заяви пък депутатът от ГЕРБ Доброслав Димитров.