По-малко от 20 дни след като бившият кмет на „Лозенец” Прошко Прошков напусна Националното ръководство на ДСБ още трима души от партията сториха същото. В лаконично съобщение от екипа на Прошков обявиха, че оставката си е подал зам.-председателят на ДСБ Даниел Митов (на снимката). Освен него си тръгват още Петър Николов и Христо Ангеличин.

През 2006 г. Митов бе кандидат на ДСБ за изборите за Европейския парламент. Въпреки, че не става евродепутат, резултатът му във вътрешното класиране на партията бе отчетен като успешен. Няколко месеца по-късно той бе поканен от председателя на ДСБ Иван Костов за негов заместник.

На Парламентарни избори в България през 2009 г. Митов бе водач на кандидат-депутатската листа на Синята коалиция в Пазарджик, но не успяа да влезе в парламента.

Малко след като Митов подаде оставка от пресцентъра на ДСБ съобщиха, че традиционната понеделнишка пресконференция е отменена.

Христо Ангеличин и Петър Николов заявиха, че имат намерение да се присъединят към сдружението на Меглена Кунева „България на гражданите”. Първият обяви, че не вижда друга алтернатива в политическото дясно. Ангеличин дори беше на обиколка из страната с Кунева миналия месец.

"ДСБ се превърна в партия, която работи само и единствено за оцеляване на своя лидер и по тази причина се прави коалиция със СДС, която е лицемерна", каза Ангеличин.

След оставката на Митов заместниците на Иван Костов в ДСБ остават двама – Светослав Малинов и Радан Кънев.

Продължават и слуховете за нови напускащи парламентарната група на "Атака". Става въпрос за депутатите Огнян Стоичков, който е председател на комисията по образование и Николай Пехливанов - бивш кандидат на партията за кмет на София. Двамата отхвърлиха слуховете.