Народното събрание няма вече втори месец, но обществени поръчки за неговата поддръжка има. Оказва се, че администрацията се кани да похарчи близо 2 милиона лева и то преди новите депутати да бъдат избрани.

На страницата на Народното събрание са обявени общо 4 обществени поръчки. Те са за ремонти в София и Велинград, както и за самолетни билети. И докато ремонтите са за около 130 000 лв., самолетните билети излизат близо 1,5 млн. лева.

С ДДС парите, които администрацията на парламента се кани да похарчи за различни дейности, достигат до 1 837 000 лева. Справка в регистрите с обществени поръчки показва, че миналата година е имало обществена поръчка за билети за 710 000 лева. През март 2012 г. отново е имало обществена поръчка за 2 години, която е била за 1,2 млн. лв.

От администрацията на парламента предпочетоха да запазят мълчание по темата. Поръчката е обявена на 23 юли, а последно е коригирана преди 7 дни. Според бившия председател на 39-тото НС Огнян Герджиков между два парламента може да има само неотложни дейности.

Междувременно, НС е предвидило и 30 000 лв. за ремонти. Пред дни главният секретар обясни, че още около 60 000 лв. ще отидат за смяна на дограми в някои от най-захабените жилища.

Парламентът е опитал да наеме за 120 000 лв. и хотелски стаи за около 100 народни представители, но не е имало кандидат, който да отговаря на изискванията.