Има хора в БСП, които смятат, че изявата им по вътрешнопартийни въпроси ги правят интересни за обществото и популярни в партията. Това заяви лидерът на партията Михаил Миков на пресконференция в Плевен.

Според него тези хора не само, че не са популярни в партията, но и нанасят удари върху нейното влияние.

„Вместо днес да говорим за проблемите на хората, пълним страниците на вестниците с проблемите на един или друг деец на БСП или с вътрешнопартийни теми, които не е лошо да коментираме, но на партийните форуми”, заяви лидерът на левицата.

Миков подчерта, че партийните членове имат своята оценка и тези, които смятат медийните си изяви за най-важното, грешат, защото не чуват гласа на обикновения партиен човек.

„Аз искам да чуя хората. Имаме всякакви проблеми, но аз искам те да кажат какво мислят за причините за състоянието на партията и тяхното виждане за пътищата за излизане", заключи Михаил Миков, цитиран от пресцентъра на БСП.

Според него затягането на редиците в БСП е необходимо да се случи навсякъде. „Предстои уточняване на членския състав, електронизация на членството. БСП ще да стане първата партия в страната с реално електронно членство, което ще подобри комуникациите вътре в нея”, обяви той.

„Много неща – и политически, и организационни трябва да се направят в БСП. Трябва да има по-голяма политическа активност в посланията, отговори на проблемите на по-голямата част от гражданите на България- социални проблеми, проблеми на ежедневието”, каза председателят на партията.

По думите му трябва да се промени моделът в партията, защото е изчерпан и обострен от кризата. Това е и една от причините под 50% от хората да гласуват на последните избори.