Промените, които иска Кирил Добрев в БСП, са на лична основа. Това мнение изрази пред bTV зам.-председателят на Столетницата Корнелия Нинова. Наскоро Добрев заяви, че „тричленката” в ръководството на БСП (Димитър Дъбов, Евгени Узунов и Катя Николова) от години решава кой ще прогресира и кой ще бъде смачкан в партийните редици.

Нинова отказа да коментира лични разпри в партията, но подчерта, че председателят Михаил Миков също гарантирал, че ще има промени. През ноември левицата ще се събере на Национален съвет.

Според Нинова катастрфоалният резултат на изборите за БСП се дължи на факта, че хората не вярват на политиците. „Те живеят с усещането, че ние, политиците, сме привилегировани. Всеки трябва да работи това да се промени. Симпатизантите на БСП останаха с усещането, че ДПС е консумирало повече мандата, който ние носихме”, призна Нинова.

Попитана защо не се е стигнало до кабинет между ГЕРБ и БСП, тя обясни, че държавата има нужда от силно ляво и дясно. „Не е редно да управляваме, защото хората не ни дадоха вярата си”, каза Нинова. Тя допълни, че от ГЕРБ са станали по-диалогични и консенсусни и не изключи възможността с БСП да постигнат съгласие по определени политики.