Въпреки че депутатите от БСП и ДПС единодушно решиха парламентът да почива от 5 до 31 август, зам.-председателят на Народното събрание отказа да „ваканцува” и ще посвети времето си в горещия месец на проекта за нов изборен кодекс.

Изявлението й идва след вчерашния разгорещен дебат за отпуските, чийто тон зададе Хюсеин Хафъзов от ДПС, който "гласува "за", защото никога досега не е ваканцувал".

„През целия месец нашата временна комисия за изработването на проект на нов Изборен кодекс ще работи, ще пишем текстовете в суров вариант,” заяви Мая Манолова на заседание на оглавяваната от нея комисия.

Според цитирания от нея график до септември ще бъдат разписани всички предложения, до октомври ще бъдат приети в ресорната комисия, след което ще бъдат обсъдени от парламентарно представените партии. След това Изборният кодекс ще влезе в парламента на две гласувания.

„Забележките за ваканция за нашата комисия не са коректни, защото писането на законодателни текстове е високо отговорна дейност и продължаваме да вършим не малко работа. За нас месец август няма да бъде ваканция, работният ни ден трае не по-малко от 12 часа, включително - събота и неделя, това мога да гарантирам и за себе си,” подчерта Мая Манолова.