Работата на Народното събрание зависи от емоционалното състояние на Бойко Борисов. Това заяви пред bTV Мая Манолова от БСП. „Нашата позиция е ясна – ние сме за актуализацията на бюджета на НЗОК, но не и на този на държавата”, подчерта тя. По думите й левицата е против страната да бъде натоварена 3,4 млрд. нов дълг.

„Финансовата ситуация в държавата е нормална. Събираемостта е в нормалните рамки. Държавният дълг е в нива под 20%“, каза още Мая Манолова. Тя допълни, че е вложила цялата си енергия в 42-то Народно събрание: „Работих с цялото си сърце и ентусиазъм. След време ще станат ясни добрите неща, които направи този парламент. На практика това е първият парламент, който реално отвори вратите си за гражданското общество, който заедно с гражданските организации внасяше проекти за закони”, каза Манолова.

По повод избора на нов председател на Столетницата, социалистката коментира, че „който иска да печели, трябва да може да губи”. „Надеждите и очакванията на БСП са свързани с новия лидер”, добави Манолова.