Отстраненият от ДПС Лютви Местан си призна, че не е бил истинският лидер на движението, истинският лидер е бил Ахмед Доган. Това каза в предаването на bTV „Лице в лице” лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Вероятно обаче, за да се стигне до тази политическа екзекуция, Местан си е въобразил, че може да разчисти терена и да бъде едноличен началник на ДПС, посочи Каракачанов.

Голямата му грешка е, че заигра с Турция, допълни той.

Местан не е настъпил руска, а турска мина. В неговата амбиция да стане едноличен началник на ДПС вероятно е потърсил съдействието на турската държава, е мнението на Каракачанов.

Не бих казал, че в ДПС има проруско и протурско крило, има борба за власт, в която Местан много бързо си повярва, че може да разчисти кадрите на своя бивш патрон и да стане едноличен господар, отбеляза той.

По думите му Турция винаги е търсела да създаде свое лоби в България. Това, което успяха да направят, е да пробият в Главното мюфтийство и неслучайно Шабанали Ахмед и Хюсеин Хафъзов, които последваха Местан, са от тези среди, допълни Каракачанов.

„Вземете имотните декларации на главния мюфтия и на районните мюфтии. Ще видите, че много малко от тях имат някаква собственост в България. За сметка на това обаче техните семейства имат много хубава собственост в Турция”, посочи Каракачанов.

Според него Местан най-вероятно ще направи своя политическа партия.

Във връзка с убийството на бизнесмена Веселин Стоименов Каракачанов коментира, че престъплението е дело на професионалист.

Контролният изстрел е специалитет на наемните убийци, коментира той.

Докато държавата не може да създаде нормални условия на бизнеса, хората да печелят по нормален начин и да не мислят как да изкарат пари с престъпления, винаги ще има подобни неща, изтъкна той.

Това са последните мохикани, които си отиват от поколението на мутренските времена. Старите физиономии поизчезнаха, но се повяват нови, няма вакуум, каза още лидерът на ВМРО.