Кризата в Реформаторския блок е решаване на лични проблеми, каза Георги Харизанов в предаването „Лице в лице” по bTV.

Според него изборът на Радан Кънев да мине в опозиция е неправилен, защото „трябва да направи сметка какво губи”. „Когато печелиш одобрението на тесен кръг хора, трябва да си направиш сметката”, смята Харизанов. Според него правителството, което е замислено като реформарско, не може да бъде сравнено с правителството на Пламен Орешарски.

„Твърдението, че това е нова версия на Орешарски, освен че не е вярно, е и много подло. Не можеш за Москов да го кажеш, за Ненчев, за Танев”, каза още Харизанов.

Според Харизанов оттеглянето на подкрепата на Кънев е търсено решение. „Това е нормален ход да излезеш от една ситуация, която те вкарва в задънена улица”, смята той.

„Радан Кънев няма как да се събере след това, което направи. Не може да се измъкне без лични последствия за себе си”, смята Антон Кутев. Според него развитието на отношенията в Реформаторския блок и в цялото правителство са накарали Радан Кънев да направи тези изнервени ходове.

 „Бойко Борисов е добър да говори с всеки по отделно, той е по-добър отколкото да води преговори с една обща сила”, смята Кутев. По думите му следващият министър на правосъдието го чака много работа при тежки условия.