Елеонора Николова бе назначена временно за заместник на отстранения от председателското място в БОРКОР Румен Миланов. Досега депутатът от СДС в предишното Народно събрание бе заместник на уволнения от премиера ръководител на антикорупционното звено.

Ден преди заседанието на правителство, на което смяната на Румен Миланов бе гласувана, премиерът обясни, че не е доволен от работата на БОРКОР. Тази структура за почти двегодишното си съществуване не е извършила никаква реална дейност.

Преди да започне работа в БОРКОР Елеонора Никола бе експерт антикорупционната комисия в парламента по времето, в което тя се оглавяваше от Яне Янев. Дали някогашната кметица на Русе ще остане за постоянно шеф на БОРКОР ще покаже бъдещето.

Освен тази кадрова промяна, кабинетът гласува още една. Според нея Георги Кръстев ще бъде новият секретар на Съвета по сигурността към Министерски съвет – пост, от който Румен Миланов също бе отстранен. Досега Георги Кръстев е бил съветник по етническите въпроси на вътрешния министър Цветан Цветанов.

Новият титуляр е бил анализатор в погълнанта от ДАНС Националната служба за сигурност. Работил е по Националната стратегия по сигурността. Името му бе спрягано за съветническия пост по отбраната и сигурността в новата президентска администрация.

Назначаването на Кръстев безспорно укрепва позициите на вътрешния министър. Цветанов не бе "щастив" от идеята на отстранения вече Миланов за създаването на трети вицепремиерски пост, който да обедини всички ведомства, отговарящи за сигурността.