ДПС в Кърджали - между тържествата и разпада. На 26-тия си рожден ден партийната организация се кани да събере близо 350 членове и симпатизанти на пищно празненство.

Макар и извън ДПС, хората на Местан също се очакваше да направят своя сбирка.

Мъглата, която падна над Кърджали днес, буквално потопи и отцепниците на ДПС и техните намерения да направят алтернативно честване на годишнината от основаването на партията  все още са неясни.

Според временния областен ДПС Лидер и кмет на Кърджали Хасан Азис на официалното тържеството тази вечер ще присъстват всички учредители на партията. Но един със сигурност ще пропусне сбирката и това е бившият областен лидер на ДПС и кмет на Джебел Бахри Юмер, който тръгвайки след Местан не пропусна да отбележи, че в Кърджали ДПС се е родило в неговата къща.

Дали днес домът му отново ще събере учредители, но на нова партия - предстои да разберем.  

Свалянето на охраната на бившия лидер на ДПС Лютви Местан е политическо решение. Това обяви пред bTV бившият служител на НСО Николай Марков. Според него решението не идва еднолично от началника на НСО. Марков изрази съмнение, че Местан е бил подложен на стрес тест като охраната му от НСО била свалена, а после върната.

Според правосъдния министър Екатерина Захариева и бивш началник на кабинета на президента обаче, държавният глава не се занимава  с директен мениджмънт на НСО.

И на фона на вътрешните битки в ДПС, партията днес отбелязва своя рожден ден в Кърджали. Движението посреща празника обединено, обяви кметът Хасан Азис. Дали ще има паралелни чествания  на тръгналите си от ДПС предстои да разберем.

Смятате ли, че трусовете в ДПС ще продължат?