Темата за либерализация на режима на тютюнопушене се реактуализира периодично, крайно време е въпросът да се реши веднъж завинаги в едната или в другата посока. Това каза пред „Фокус” депутатът от ДПС Четин Казак.

Според него, непрекъснатото поставяне под въпрос на режима за тютюнопушенето на публични места, създава несигурност и демотивира спазването на законовите изисквания като цяло.

„Трябва да се вземе окончателно решение и да се приключи завинаги този спор”, каза Четин Казак. Той допусна, че при стриктно гарантиране на правата и на двете страни, може да се намери оптимален вариант, при който всички да бъдат удовлетворени. „Т.е. никой да не вреди на другия”, каза народният представител.

Относно поредното провалено заседание на парламента, поради липса на кворум, Четин Казак заяви, че всички депутати трябва да осъзнаят задължението си като народни избраници да работят в парламента, а не да използват процедурни хватки, за да провалят заседанията на Народното събрание.

„Вчера станахме свидетели на поредния номер, който погодиха депутатите от ГЕРБ, с отказа си да се регистрират, въпреки че присъстваха в пленарна зала, разбира се, проблем има и в останалите парламентарни групи, които не бяха в пълния си състав”, каза Казак.