Със свито сърце гледам един прекрасен град. За каквото и до го попитам кмета, той казва: Това го взе единият, това другият, третият и вижте в какво състояние е градът. Горе долу, същото след тези 20 години представлява и държавата, затова трябва много усилия да се положат, за да тръгнем бавно напред.

Думите са на премиера Бойко Борисов и бяха изречени пред жителите на Кюстендил, малко след като парламентът гласува промените в правителството. Кабинетът провежда заседанието си в града.

„Днес е празник, затова целият кабинет сме дошли тук, за да се опитаме - казармите, едно по едно, тези неща, които могат да се върнат на града, където можем и ние да помогнем, с общи усилия с кмета да го направим един хубав град”, добави Борисов.

И продължи: „Да беше само Кюстендил лесно, но то навсякъде е така. Честит празник. Да сте живи и здрави, и с божията помощ, както владиката каза, да се надяваме, че ще излезем напред. Ако не са давани тези милиарди, за какви ли не проекти - един милиард за „Цанков камък”, 1,4 млрд. лв. за Белене. Представете си, ако за вашия град и подобни градове са давани по 100- 200 милиона, как щяха да изглеждат градовете. Затова като дойдат избори, мислете - кой какво е направил и гласувайте”, заключи премиерът.