С писмото, с което отговаряте на поканата ми за среща между Вас и кметовете на общини от ГЕРБ, за пореден път доказвате, че сте премиер единствено на гражданите и кметовете от ДПC и БСП”. Това се казва в отворено писмо на председателя н ГЕРБ Бойко Борисов до министър-председателя Пламен Орешарски.

„При посещенията ви в страната прави впечатление, че с охота се срещате с кметовете от БСП и ДПС”, продължава Борисов в писмото. Той изразява недоумението си от отказа на премиера и финансовият министър да се срещнат и да разяснят на кметовете от ГЕРБ критериите, по които правителството е разпределило средствата от инвестиционната програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите".

„По този начин за пореден път доказвате, че бягате от неудобни за вас срещи и въпроси, на които нямате логичен отговор”, допълва Бойко Борисов в обръщението си към министър-председателя.

Поводът за гневната писмена реакция на Борисов е писмото, което му написа Орешарски. „За нас не е от значение политическата принадлежност на кметовете от различни общини. В рамките на Сдружението на общините съм готов да се срещна с всички представители на местната власт и да коментирам посочените теми. Готов съм да дискутирам и с Вас въпросите, които поставяте във Вашето писмо", пишеше в него.

Премиерът подчертава, че правителството полага много усилия за намирането на средства за българските общини.