Очевидно БСП, ДПС и Атака няма да спрат с политическите уволнения, докато не изгонят всички кадърни и способни хора от държавата. Това е написал лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов или негов представител на новооткритата си страница във фейсбук. Борисов коментира уволненията на председателя на агенция "Архиви" и на шефа на Българската агенция за инвестиции.

"Политическата наглост на Тройната коалиция стигна до там, че да уволнят даже шефовете на Българската агенция за инвестиции Борислав Стефанов и на Държавна дирекция „Архиви“ Мартин Иванов. Млади хора, изключително образовани. Единият има бакалавърска степен по бизнес администрация от Американския университет в България, завършил е магистратура по Международен мениджмънт в Regents Business School, Лондон, и МВА в Harvard Business School, Бостън. А другият е магистър по право и доктор по история, работил като доцент в БАН и специализирал в Кеймбридж, Единбург и Националния университет на Ирландия. Защо трябваше да бъдат уволнени”, пита Борисов.

„Явно образованието и възможностите им не съвпадат с изискванията на новите управляващи. Политическата метла продължава. Ще нанесат непоправими щети, после ще ни трябват години, за да се възстанови работата на институциите", констатира лидерът на ГЕРБ.