Премиерът Бойко Борисов увери, че през годините с президента Росен Плевнелиев, който обяви, че няма да се кандидатира за нов мандат, са работили прекрасно.

„Драмата е за другите, защото се опитаха да го унизят и от негово име да се опитват да говорят, да дърдорят дори и откровени лъжи”, заяви Борисов по време на откриването на рибарското пристанище в Поморие.

„Да обясняват, че ГЕРБ е водила преговори с Ирина Бокова и Елена Поптодорова, това просто вече минава всички норми на лъжата и манипулация в тяхна полза за чужда сметка”, изтъкна още премиерът.

"Те ме принуждават всеки ден да говоря на тема, която не е на дневен ред и накрая се изгавриха и с Плевнелиев, който е един изключително честен и достоен човек“, подчерта Борисов.  

"Аз му благодаря за почтеността, че дойде и каза, че няма да се явява, просто да не му спрягаме името", каза още премиерът.

Той посочи, че не е бил изненадан от отказа на Плевнелиев да се кандидатира за втори мандат, защото е разговарял с него по темата.

Министър-председателят отбеляза, че още много работа Росен Пленелиевв и до 20 януари ще е президент.

Снимка: БГНЕС

В Поморие Борисов откри ново рибарско пристанище.

След това отпътува за сватбата на министъра на икономиката Божидар Лукарски.

Лидерът на СДС ще сключи брак в луксозен хотел на плажа в Бургас с приятелката си Ива Йорданова. Заради връзката си с министъра тя трябваше да се откаже от ръководен пост в Държавната агенция за българите в чужбина.