Бившият депутат и общински председател на ГЕРБ-Велинград Ангел Даскалов напусна партията. В декларация той обясни мотивите си - случващото се на местно ниво във Велинград не му допадало.

„Не се промениха нещата в областта на дърводобива, тъй като нашият район е свързан с него. Не можахме да се преборим, а и не виждам начин това да се случи. Самата конференция на ГЕРБ също не оправда очакванията ми. Не виждам от тук нататък смисъла политиката да се води по този начин. Говоря конкретно за местно ниво”, поясни Даскалов пред „Фокус”.

Той не се ангажира с прогноза дали други членове на ГЕРБ от Велинград ще го последват. „Това е лично решение и всеки ще го вземе сам. Моето решение беше взето доста отдавна, но имах ангажимент към хората, с които съм работил. Изчаквах нещо да се промени, но не се случи”, допълни Даскалов.

Той оставал в политиката - имал предложения от други партии.

По повод напускането на партиеца, областният координатор на ГЕРБ в Пазарджик д-р Дончо Баксанов обясни, че научил за това от медиите.

„Той официално не се обърна към мен, а предпочете това да стане чрез медиите. Това е една непочтена постъпка, но всеки сам избира своя път. Може би това отново показва, че смяната на Ангел Даскалов като общински председател на ПП ГЕРБ-Велинград е била в правилната посока”, каза Баксанов. Той уточни, че Даскалов официално още не е подал заявление за напускане в областната структура на партията.