"България и Великобритания могат да си сътрудничат тясно в реализацията на проекта НАБУКО, който е от ключово значение за енергийната сигурност на Европа", заявява българският министър-председател и външен министър Марин Райков по време на среща с посланика на Великобритания у нас, съобщават от пресцентъра на МВнР.

Разработването на потенциални газови находища в българската акватория на Черно море е част от темите на разговора между двамата. По думите на премиера Райков българското правителство полага целенасочени усилия към подобряване на конкурентоспособността и прозрачността в енергийния сектор.

Опасенията на Великобритания от вълна българи и румнци също са били обсъдени. Посланик Джонатан Алън коментира, че позицията на неговото правителство, която е обявена от премиера Дейвид Камерън, е, че няма да има дискриминация срещу българските граждани, когато отпаднат ограниченията за работа. Той е изтъкнал, че живеещите в Обединеното кралство българи имат принос към икономическото развитие на страната.

Премиерът и външен министър Марин Райков уточни, че българските граждани не са миграционна заплаха.