След скандала „Кумгейт” кметът на Хасково си удължи отпуска
ГЕРБ сне доверието си от Добри Беливанов, но не е ясно дали той ще подаде оставка
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    5
Община Хасково
Снимка: bTV

През изминалата седмица депутатът от левицата Елена Йончева обвини своя колега от ГЕРБ Делян Добрев, че назначава близки на ключови позиции в община Хасково. Това роди скандала „Кумгейт”. 

Оставки заваляха в Община ХасковоЕлена Йончева обвини депутата от ГЕРБ Делян Добрев, че назначава близки на ключови позиции в местната власт. Oбщинарите пък обясняват, че си тръгват, защото не могат да работят с кмета

Първа братовчедка на Добрев – Росица Гаргова, е директор на финансова дирекция в местната власт. Освен това депутатът от ГЕРБ е кум на зам.-кмета Евгени Консулов, а зам.-кметът Милена Трендафилова пък е негов съдружник и бивша съученичка. Добрев е бил кум и на секретаря на общината Биляна Димитрова. И четиримата са в оставка, но с обяснението, че не могат да работят с кмета Добри Беливанов.

Георги Кадиев: Делян Добрев си е направил паралелна община в ХасковоИмаме „Кумгейт”, каза лидерът на „Нормална държава”

А пък от ГЕРБ оттеглиха доверието си от Беливанов. Самият Делян Добрев казва, че БСП се опитват да отклонят вниманието от факта, че Беливанов имал тесни връзки с червен бизнесмен.

Добри Беливанов беше в отпуск до днес и трябваше да се върне на работа, както и да участва в заседанието на общинския съвет. Той обаче е пуснал молба до председателя на съвета Таня Захариева (ГЕРБ) за удължаване на отпуска с един ден.

Не е ясно дали той ще подаде оставка, когато се върне на работа. 

Според Георги Пеев, общински съветник от коалиция " За Хасково" – най-голямата опозиционна сила в Хасково, две години има скрита коалиция ГЕРБ – БСП в общинския съвет. По думите му Беливанов от две години е на дистанционно управление от Делян Добрев, но се получил разрив между двамата.  

Вижте повече във видеото:

  • 2
    5
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре