Вестниците в Скопие тази сутрин не започват със снимки от гражданските протести в града, а с архивни кадри от Майдана в Украйна.

Специалният пратеник на bTV Иван Георгиев следи ситуацията на място. По думите му снощи не е имало насилие между протестиращи и власти.

Едновременно са се провели антиправителствен и проправителствен протест, като са започнали само на 300 метра един от друг. Сблъсъци не е имало заради засиленето полицейски присъствие.

Проправителственият протест е организиран от управляващата партия ВМРО ДПМНЕ.

Има няколко арестувани протестиращи.

Председателят на парламента в Македония Трайко Веляновски е подписал указ за следващите избори на 5 юни. В същото време лидерите на опозицията заявиха, че избори няма да има докато не бъдат изпълнени исканията им за прочистване на избирателните листи.

Причина за гражданското недоволство в страната стана решението на македонския президент Георге Иванов да помилва всички държавни чиновници, разследвани за корупция.

Вчера в интервю за проправителствена медия президентът заяви, че решението му да помилва обвинените в корупция е защото получил информация за подготовка на убийството на двама политически лидери в страната.

От спецпрокуратурата обявиха, че няма да се съобразят с решението на държавния глава.